BTom Custom Drums

BTom Custom Drums

Főoldal

Gyártási módszerek

Munkafolyamat

Szerelvények

Képgaléria

Archívum

Kapcsolat

                                                                   

 

A gyártási technológiák összehasonlítása

 

A rétegelt lemezes eljárás:

Nagy mennyiségben és ezért olcsóbban, gyorsabban készülnek a dobtestek. Általában egy szetten belül azonos a falvastagság, bármekkora átmérőről is legyen szó. Az eljárás során a fát ragasztják, préselik, majd hajlítják, ami által a fa természetes hangtulajdonságai módosulnak.

A hagyományos eljárással készült dobtesteknél a rétegek közé felvitt ragasztóanyag egy jól szemléltethető példával megfogja a hangot. Gondoljunk arra, amikor az üvegpohár megcsendül, majd mézbe mártva ugyanez.

méz

A donga gyártási módszer:

Egyedi gyártással, és egyenként készülnek a dobtestek, lényegesen munkaigényesebb és lassabb módon. Kialakításuk hasonló a boroshordóéhoz.

A STAVES Block eljárásnál a csak az élek, illetve a SEGMENTED módszernél a sorok és az élek kerülnek ragasztásra. A felhasznált ragasztóanyag kisebb mennyiségben kerül felhasználásra a rétegelt eljárásnál használt ragasztó mennyiségéhez képest. Kb. az 1/8-a, 1/10-e. Ez egy teljesen más hangképet eredményez. A megfelelően kiválasztott ragasztó nem tompítja a hangzást.

 

A tömörfa testek hangzásbeli különlegessége

Ahol a rétegelt lemezes dobtest hangolás befejeződik a hangzás eléri a határait, onnan folytatódik a tömörfa dob hangképének a változása, és a hangminőség alakulása. Ez teszi egyedivé a tömörfa dobokat.

 

 

Ez a hang más. A LOGO alapján gyártja: Tamás

 

BTom Custom Drums - Bendl Tamás # E-mail: info@btomdrums.hu  # +36-30-354-2118